Verhalenboek Reuzie

Momenteel werk ik aan een uniek verhalenboek waarvan ik op deze plek al graag een tipje van de sluier wil oplichten! Het gevoelige kaboutertje Reuzie heeft de hoofdrol in dit bijzondere verhalenboek. Reuzie ontdekt dat haar gevoeligheid een ontzettend waardevol geschenk is waar ze trots op mag zijn! Ze krijgt hierbij hulp van haar speciale engelenvriend, Fiemba, die haar helpt om dit geschenk met liefde uit te pakken! Tevens ontdekt ze welke speciale opdracht ze heeft in dit leven.

De verhalen bevatten herkenbare probleempjes voor ieder gevoelig kind en voor zijn/haar ouders.

Elk verhaal bevat een speciale boodschap, waardoor het hart van éénieder die het leest, verder zal worden geopend.

Tevens zijn de verhalen erop gericht om de poorten tussen de mensen en de onzichtbare wereld open te houden of weer opnieuw te openen.

De verhalen zijn daardoor niet enkel een verrijking op het pad van kinderen, maar ook een verrijking op het pad van hun pappa’s en mamma’s.

De verhalen zijn zowel afzonderlijk als opeenvolgend te lezen.

Ze doorlopen de seizoenen en zijn geschreven vanuit de pracht van de natuur.

Dit boek heeft tevens de intentie om mensen ertoe aan te zetten om vanuit liefde en dienstbaarheid heling te brengen aan Moeder Aarde.

 

De illustraties zijn prachtige natuurfoto’s waarin de onzichtbare wereld met de zichtbare wereld is verbonden!

Hoe het boek tot stand kwam

Hoe het boek tot stand kwam

Toen mijn dochter 2 jaar was schreef ik mijn eerste verhaal voor haar.

Ik merkte dat het verhaal helend werkte op het probleempje dat ze had op dat moment. Dat gaf me de stimulans om vaker voor haar te schrijven.

Net nadat ze 3 jaar was geworden bedacht ze de naam Reuzie voor de hoofdpersoon in mijn verhalen.

Mijn dochter bleef me daarna steeds opnieuw aanzetten tot het schrijven van verhalen. Doordat ze ernaar vroeg, doordat ze iets mee had gemaakt wat indruk had achtergelaten of doordat ze een probleempje had dat ik verwerkte in een verhaal. Ze kon zich helemaal identificeren met Reuzie waardoor we dingen in haar zelf konden helen, verwerken of tot een oplossing konden komen voor het probleempje dat ze had.

Tevens werkte het schrijven helend voor mezelf, aangezien ik in de verhalen ook stukken verwerkte van mijn gelopen pad en van de ontwikkeling van mijn zielenopdracht die ik gaandeweg ontdekte.

Het schrijven van de verhalen werd een steeds diepgaander proces. In eerste instantie schreef ik de verhalen thuis, vervolgens in onze tuin, die grenst aan een prachtig natuurgebied. En nu schrijf ik de verhalen te midden van dat prachtig natuurgebied, waar ik zelfs als klein kind al kwam. En het bijzondere is dat er tegelijkertijd met het schrijven van elk verhaal een helingsproces plaatsvindt voor die specifieke plek waar ik me op dat moment bevindt in het natuurgebied.

De verhalen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de natuurwezens en de lichtwezens. Zij zijn het ook die me gaandeweg influisterden dat mijn geschreven verhalen gebundeld mochten worden tot een boek, omdat juist deze verhalen zo nodig zijn in de overgangstijd waarin we ons nu bevinden op aarde. Aan deze vraag heb ik gehoor gegeven en beetje bij beetje komt het boek tot stand. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van de laatste verhalen en het maken van de illustraties.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van mijn boek, volg dan de blogpagina. Hier worden de nieuwe ontwikkelingen gedeeld.